Stagiaires

Hallo,

Even voorstellen mijn naam is Iris van Walderveen en ik kom uit Harmelen. Ik studeer aan de Hogeschool van Amsterdam, Sportkunde leerroute sport management en ondernemen. Momenteel zit ik in mijn eerste jaar van de opleiding in het versnelde traject. Ik werk in mijn vrije uren bij een buitenschoolse opvang, en voetbal ik bij SCH 44.

Hiervoor heb ik op het MBO sportcollege, sport en bewegen gezeten. Hier heb ik onder andere sportieve recreatie, sportmassage en sport management succesvol afgerond. Ik was op zoek naar een grote uitdaging en ben vanuit hier door gestoomd naar het HBO.

Aankomende periode mag ik stage lopen bij de gemeente Montfoort. Ik ga hier samen met de buurtsportcoaches van Montfoort en Linschoten aan de slag met de "beweegmunt". Tijdens mijn stage zal ik vooral bezig zijn met een onderzoek rond om de beweegmunt. Maar je zult mij ook zeker terug zien bij activiteiten die georganiseerd worden door de buurtsportcoaches.

Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging bij de gemeente Montfoort. Hopelijk kan ik op deze manier iets leuks toevoegen aan de sport en spel activiteiten in Montfoort en Linschoten.

Met sportieve groet, Iris van Walderveen
Leerroute sportkunde, SM&O, HVA

Eerdere stageopdrachten

Stagiaires leveren een belangrijke bijdrage aan de activiteiten en aan de ontwikkeling van de buursportcoachfunctie. Mooie voorbeelden hiervan zijn:

Judith Blansjaar (Commerciële sporteconomie - Johan Cruyff University) heeft eind 2011 het beleidskader sport 2012 - 2016 geschreven. Dit beleidskader "Samen Gezond Bewegen" is de basis van waaruit de buurtsportcoaches activiteiten organiseren.

Rick Rozendal (HBO Sportmarketing & Management) heeft in 2013 een enquête gehouden naar wat er wordt gemist aan sportmogelijkheden in Linschoten en Montfoort, zodat de buurtsportcoaches meer kunnen inspelen op de wensen en behoefte van inwoners.

Erik de Reuver en Boris Arends (Sportmanagement - Haagse Hogeschool) hebben eind 2013 de wensen en behoeften op het gebied van sport voor mensen met een beperking in kaart gebracht.

Lou-Asia Dors (Sportmanagement - Haagse Hogeschool) heeft in 2015 onderzoek gedaan over naar het bevorderen van sportparticipatie onder jongeren van 12 tot en met 21 jaar.

Laura van Selm (Sport en bewegen - Sportacademie Utrecht) heeft in 2013 en 2014 in het kader van haar stage de open dag bij TVLinschoten georganiseerd voor kinderen en volwassenen, daarnaast de clinics voor de koningsspelen in Montfoort georganiseerd en ondersteund in de begeleiding bij vakantie-activiteiten. 

Hobie Gras (Sport en bewegen - Sportacademie Hilversum) heeft in 2013 in het kader van zijn stage het evenement Fit & Fun georganiseerd op de velden van MSV'19 voor leerlingen uit groep 3 t/m 8 van de basisscholen uit Montfoort en Linschoten. 

Dave Vendrig (Sport en bewegen - Sportacademie Utrecht) heeft in 2014 in het kader van zijn stage het evenement SkeelerFun georganiseerd in de vroegere skeelerhal aan de Mosterdmolenweg voor leerlingen uit groep 3 t/m 8 van de basisscholen uit Montfoort en Linschoten. 

Sanne van Vuuren en Laura van Houten (Sport en bewegen - Sportacademie Utrecht) hebben in 2014 en 2015 in het kader van hun stage lessen bewegingsonderwijs gegeven aan leerlingen uit groep 3 t/m 8 van de beide basisscholen in Linschoten en ondersteund in de begeleiding bij vakantie-activiteiten.

Maud Bos, Nathalie van Hillo, Amy Visser en Marco Rienks (HBO Sportmarketing & management - Hogeschool van Amsterdam) hebben in 2015 in het kader van hun stage de Buitenspeeldag voor alle leerlingen uit groep 3 t/m 8 van de beide basisscholen in Linschoten georganiseerd.

Ilva Doezeman (HBO Sportmanagement & ondernemen - Hogeschool van Amsterdam) heeft in 2016 onderzoek gedaan naar de behoeften van kinderen in het kader van inrichting van speelgelegenheden en hieruit een advies uitgebracht naar de Buurtsportcoaches. Tevens heeft zij als ondersteuning bij evenementen van de Buurtsportcoach activiteiten begeleid en samen met Dianne van der Meer de Paralympische Spelen georganiseerd.

Stage lopen?

De gemeente Montfoort is als erkend leerbedrijf aangesloten bij de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven (SBB) voor de opleidingen:

  • Sport- en bewegingsleider (Niveau 3)
  • Sport- en bewegingscoördinator/ BOS-medewerker (Niveau 4)
  • Academie Lichamelijke Opvoeding (HBO)
  • Sportmanagement en Organisatie (HBO)

Het Crebo-nummer van de gemeente Montfoort in het SBB bedrijvengids is 69435.
Voor meer informatie klik hier

Stageplaats HBO Buurtsportcoaches Montfoort-Linschoten

Periode sept 2017 - juli 2018

Voor de periode september 2017 – juli 2018 zijn wij op zoek naar een stagiair(e). Onze voorkeur gaat uit naar 3e jaars HBO studenten of 4e jaars studenten die een meeloopstage moeten doen.

Buurtsportcoaches Montfoort-Linschoten heeft als doel om zo veel mogelijk inwoners op een laagdrempelige manier binnen de gemeente aan het bewegen te krijgen of te houden. Jij wordt onderdeel van het team en zal je tijdens je stage gaan richten op de doelgroepen met ‘weinig’ beweegaanbod, hierbij kan gedacht worden aan: mensen met een beperking, ouderen en/of jongeren. Je bent zowel bezig met het opzetten en/of verder ontwikkelen van projecten en daarnaast ben je ook in de praktijk werkzaam. Een stageplaats waarbij je veel eigen verantwoordelijkheden hebt.

Ben je geïnteresseerd in deze stageplaats? Stuur een e-mail met jouw motivatie en cv naar: info@debuurtsportcoach.nl 

Stageplaats MBO Buurtsportcoaches Montfoort-Linschoten

Periode sept 2017 - juli 2018

Voor de periode september 2017 – juli 2018 zijn wij op zoek naar een stagiair(e). Onze voorkeur gaat uit naar 3e en 4e jaars MBO studenten.

Buurtsportcoaches Montfoort-Linschoten heeft als doel om zo veel mogelijk inwoners op een laagdrempelige manier binnen de gemeente aan het bewegen te krijgen of te houden. Jij wordt onderdeel van het team en zal je tijdens je stage gaan richten op het organiseren en uitvoeren van activiteiten voor met name de kinderen die op de basisschool zitten. Een stageplaats met veel eigen verantwoordelijkheid. Kortom: een leuke en uitdagende stageplaats met veel afwisseling.

Ben je geïnteresseerd in deze stageplaats? Stuur een e-mail met jouw motivatie en cv naar: info@debuurtsportcoach.nl