John van Echtelt

Neem contact op

John van Echtelt

'Ik ben John van Echtelt, coördinator buurtsportcoach. Ik ben geboren in 1969, getrouwd met Mariëlle, vader van 4 sportieve zoons en ik woon in Montfoort. Mijn favoriete sporten zijn tennis, fietsen en schaatsen.

In 2012 heb ik een master opleiding sportmanagement gedaan en ben toen in aanraking gekomen met het fenomeen “De buurtsportcoach”. Op dat moment deed de gemeente Montfoort nog niets met de buurtsportcoaches. Samen met stagiair Judith Blansjaar hebben we het beleidskader sport “Samen gezond bewegen” opgesteld. We hebben verenigingen, scholen, cultuur- en zorgorganisaties gevraagd, welke behoeften er in Linschoten en Montfoort leven en welke mogelijkheden er zijn.

Slim samenwerken, verenigingen versterken en drempels wegnemen waren de belangrijkste reacties Op basis hiervan hebben we de buurtsportcoach functie invulling gegeven. Als coördinator buurtsportcoach onderhoud ik contacten met de gemeente, stuur ik de buurtsportcoaches aan en begeleid ik stagiaires.

In de afgelopen jaren heb ik ervaren dat “Alles begint met een goed idee”. Samen met de regiegroep “Samen Gezond Bewegen” bedenken we veel ideeën. We selecteren de beste ideeën en samen met verenigingen, scholen en andere organisaties maken de buurtsportcoaches daarvan leuke activiteiten.'