Organisatie

John van Echtelt

John van Echtelt:

'Ik ben John van Echtelt, coördinator buurtsportcoach. Ik ben geboren in 1969, getrouwd met Mariëlle, vader van 4 sportieve zoons en ik woon in Montfoort. Mijn favoriete sporten zijn tennis, fietsen en schaatsen.

In 2012 heb ik een master opleiding sportmanagement gedaan en ben toen in aanraking gekomen met het fenomeen “De buurtsportcoach”. Op dat moment deed de gemeente Montfoort nog niets met de buurtsportcoaches. Samen met stagiair Judith Blansjaar hebben we het beleidskader sport “Samen gezond bewegen” opgesteld. We hebben verenigingen, scholen, cultuur- en zorgorganisaties gevraagd, welke behoeften er in Linschoten en Montfoort leven en welke mogelijkheden er zijn.

Slim samenwerken, verenigingen versterken en drempels wegnemen waren de belangrijkste reacties Op basis hiervan hebben we de buurtsportcoach functie invulling gegeven. Als coördinator buurtsportcoach onderhoud ik contacten met de gemeente, stuur ik de buurtsportcoaches aan en begeleid ik stagiaires.

In de afgelopen jaren heb ik ervaren dat “Alles begint met een goed idee”. Samen met de regiegroep “Samen Gezond Bewegen” bedenken we veel ideeën. We selecteren de beste ideeën en samen met verenigingen, scholen en andere organisaties maken de buurtsportcoaches daarvan leuke activiteiten.'

Willem de Koning Buurtsportcoach

Willem de Koning:

"Ik ben Willem de Koning en werk sinds 2013 als Buurtsportcoach binnen de gemeente Montfoort. Na mijn opleidingen aan het CIOS in Arnhem en de ALO in Amsterdam ben ik werkzaam geweest binnen een sportbso en als gymdocent binnen het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Kort daarna ben ik aan de slag gegaan als Buurtsportcoach. Vanaf maart 2017 zal ik verantwoordelijk zijn voor het aanbod aan sport- en beweegactiviteiten binnen de kern Montfoort.

Ik werk veel samen met de basisscholen en het voortgezet onderwijs binnen de gemeente Montfoort en probeer de scholen te ondersteunen en te adviseren op gebied van sport en bewegen en daarnaast een uitdagend aanbod aan Naschoolse Activiteiten en vakantie-activiteiten neer te zetten samen met mijn collega's en stagiaires.

De activiteiten zijn laagdrempelig en waar mogelijk worden ze i.s.m. andere organisaties als sportverenigingen, scholen, bso's of stichtingen georganiseerd. Dit met als doel elkaar te versterken en met het motto: 'Met elkaar maken we Montfoort en Linschoten nog leuker.'

In de toekomst hoop ik nog veel sportieve evenementen te organiseren voor de inwoners van de gemeente Montfoort en zie u dan ook graag bij één van onze aankomende activiteiten!"

Vinanda Oostveen

Vinanda Oostveen:

Mijn naam is Vinanda en ik werk als activiteiten coördinator met de buurtsportcoach samen binnen de gemeente Montfoort.

Daarnaast werk ik bij KMN Kind en Co als coördinator activiteiten expertisecentrum, werk ik als ZZPer 1 dag in de week in mijn schoonheidssalon en een halve dag per week in mijn Reiki en coaching praktijk in Kockengen.

Mijn 3 projecten in Montfoort zijn de Naschoolse activiteiten waarbij er een activiteiten aanbod wordt gedaan op de 4 basisscholen, de Spelen waarbij we samen met KERN en KMN Kind en Co 2x per jaar een fantastische vakantiedag organiseren voor alle kinderen uit Montfoort en Linschoten, en als laatste de Samen-spel activiteiten waarbij er activiteiten georganiseerd worden die zowel voor kinderen met als zonder beperking geschikt zijn en waar zij dan ook samen aan deel kunnen nemen.  

De kern van al mijn activiteiten is vooral verbinding maken tussen de verschillende mensen en partijen uit de gemeente.

Tenslotte maak je elkaar sterk en blij.  Haal je kracht uit geven en nemen van elkaar om mooie dingen neer te zetten.

Hopelijk mag ik nog veel blije gezichten maken door middel van fantastische activiteiten.……

Fijne dag!