Activiteiten

Verschillende activiteiten georganiseerd door de buurtsportcoaches i.s.m. diverse samenwerkingspartners

NaSchoolse Activiteiten

De NaSchoolse Activiteiten bestaan uit een variabel aanbod van activiteiten op het gebied van sport en bewegen, cultuur, kunst, creativiteit en recreatie. Het doel is kinderen van de basisscholen kennis te laten maken met allerlei verschillende activiteiten die in 4 blokken per schooljaar worden aangeboden. Kinderen vanuit de verschillende basisscholen kunnen zich hiervoor opgeven en leren zo ook de andere kinderen uit de wijk kennen. Het sociale aspect wordt gestimuleerd op deze manier. Een cursus duurt meestal tussen de 4-6 weken en vind plaats in de omgeving van de scholen. Voorbeelden van cursussen die in het verleden zijn georganiseerd zijn: freerunnen, tekenen & schilderen, eetbare natuur, frisbee, dans, circus, skeeleren, toneel, jiu jitsu, wetenschap & techniek, klimmen, rap & procedure, interactief verhalen vertellen en Spaans. We proberen deze activiteiten zo laagdrempelig mogelijk aan te bieden waarbij de kosten laag blijven.

Verenings-activiteiten

Deze activiteiten worden georganiseerd samen met de lokale sportverenigingen van de gemeente Montfoort. Zo hebben we grote verenigingsdagen georganiseerd zoals een Open dag bij T.V.Linschoten voor jong en oud georganiseerd door stagiaire Laura van Selm, een groot hockeyfestijn bij H.C.M. voor alle basisschoolkinderen uit Montfoort, het jaarlijkse Pietengymfeest wat we samen met gymvereniging TOOS uit Linschoten organiseren voor de onderbouw van de basisscholen en hebben we samen met Scouting Montfoort een grote verenigingsdag met allerlei sportactiviteiten in sporthal Hofland georganiseerd voor leden en niet-leden van de scoutingvereniging. Naast deze grote verenigingsactiviteiten organiseren we ook samen met de sportverenigingen clinics voor de scholen die op of om de scholen plaatsvinden of zelfs deel uitmaken van de les bewegingsonderwijs.

Vakantie-activiteiten

Deze activiteiten worden voor zowel het basis- als het voortgezetonderwijs georganiseerd. Voorbeelden van activiteiten die we voor het basisonderwijs hebben georganiseerd zijn: De Spelen i.s.m. bso's Kern en KMN Kind en Co, EMTÉ supermarkt en Vlooswijk Fruit, Jungle Fun, Bossaball i.s.m. Music and Sports, Survival Splash i.s.m. Scouting Montfoort, Skeelerfun georganiseerd door stagiair Dave Vendrig i.s.m. S.V.O. uit Oudewater, Ski Fun i.s.m. de Nederlandse Ski Vereniging, Fit & Fun georganiseerd door stagiair Hobie Gras, Weerbaarheid & Zelfverdediging i.s.m. Richard Proost Sport en viervoudig wereldkampioen K1 Ernesto Hoost en Rollerdisco i.s.m. K.R.C. Rolling uit Nieuwegein. Voor het voortgezet onderwijs hebben we eveneens Bossaball georganiseerd en ook een Blackminton activiteit i.s.m. speed- en badmintonvereniging RAP uit Linschoten. In de toekomst hebben we de ambitie om ook meerdere activiteiten voor volwassenen te gaan organiseren zoals we tijdens Blackminton, Weerbaarheid & Zelfverdediging en Wipe Out ook een volwassen editie hebben georganiseerd.

Schoolactiviteiten

Hieronder vallen de activiteiten die onder schooltijd worden georganiseerd in samenwerking met de scholen. Voorbeelden van activiteiten die wij samen met de scholen organiseren zijn de Koningsspelen voor de basisscholen in Montfoort, het grote fietsverkeersexamen in april voor alle kinderen uit de groepen 7 binnen de gemeente Montfoort en de Nationale Buitenspeeldag die afgelopen jaar op de sportvelden van V.V.Linschoten werden georganiseerd door studenten SM&O uit Amsterdam voor alle leerlingen van de basisscholen uit Linschoten.

Samen-spel activiteiten

De Samen-spel activiteiten zijn activiteiten georganiseerd met de gedachte 'iedereen doet mee'. We vinden het belangrijk dat kinderen met en zonder een beperking samen kunnen deelnemen aan dezelfde activiteiten waarbij de drempel laag wordt gehouden. Het uiteindelijke doel is kinderen te verbinden en nieuwe leuke ervaringen te laten beleven. Voorbeelden van leuke samen-spel activiteiten die eerder al zijn georganiseerd waren bijvoorbeeld de voetbaldag bij V.V.Montfoort, de graffiti workshop op de Parklaan en de Bakkerij waarbij de kinderen vele lekkernijen samen hebben gemaakt.

Maatschappelijke activiteiten

Dit zijn activiteiten die maar 1 á 2 maal per jaar op de agenda staan en door de buurtsportcoaches of in samenwerking met andere organisaties worden georganiseerd. Voorbeelden van deze activiteiten zijn het organiseren van de theatervoorstelling: 'Wel winnen heh' dat in het St. Joseph gebouw plaats had, de verschillende alcohol en drugs voorlichtingsavonden die ondermeer bij M.S.V'19 zijn georganiseerd, de EYOF Fakkelestafette die door onze gemeente kwam in voorbereiding op de Jeugd Olympische Spelen, het samen organiseren van de Tour de France Montfoort met Stichting Tour de France Montfoort en Pret in het Park op de laatste zondag in mei i.s.m. Stichting Tent Activiteiten Montfoort, Scouting Montfoort en de V.O.M. waarbij we nu ook Oktober Pret in het Park zijn gaan organiseren door het grote enthousiasme en succes tijdens de mei edities.