3e Gymles

De 3e gymles richt zich op de ontwikkeling van het bewegingsgedrag van kinderen.

De Buurtsportcoach van Montfoort start in 2018 met een nieuwe reeks van 16 lessen binnen de 3e gymles voor kinderen van de basisscholen in Montfoort. Dit initiatief is door de Buurtsportcoach opgezet en wordt door de gemeente Montfoort mogelijk gemaakt.

De 3e gymles zal vanaf donderdag 18 januari tussen 16.00-17.15 plaatsvinden in sporthal Hofland als een gratis aanbod. De 3e gymles is voor kinderen vanaf groep 3 t/m 8 die buiten de reguliere gymlessen extra willen oefenen op bepaalde bewegingsoefeningen. Dit kan bijvoorbeeld het aanleren van de handstand of een koprol zijn, het verbeteren van het uithoudingsvermogen of werken aan de coördinatie of kracht. Meerdere hulpvragen zijn mogelijk en elk kind zullen we op zijn/haar hulpvraag begeleiden. Wist u bijvoorbeeld dat wetenschappelijk is bewezen dat kinderen die binnen de gymles succes ervaren en met plezier bewegen dit ook een positief effect heeft op de leerprestaties van de andere schoolvakken? Dit vormt voor ons een extra motivatie en wellicht voor u een reden om te zorgen dat uw kind hierin positieve ontwikkelingen doormaakt.

De 3e gymles staat onder begeleiding van de Buurtsportcoach, eventueel ondersteund met stagiaires. In de lessen komen onder andere: rennen, springen, klimmen, rollen, duikelen, gooien, vangen, zwaaien en over de kop gaan aan bod. Er is plaats voor maximaal twintig kinderen.

De 3e gymles dient ter ondersteuning aan de bewegingsopvoeding. Het programma richt zich op de ontwikkeling van de motorische vaardigheden en/of het zelfvertrouwen van kinderen. De 3e gymles is een extra aanvulling op het reguliere bewegingsonderwijs en dus open voor elk kind welke een leerdoel heeft.

Waar de leerkracht onder schooltijd met name oog heeft voor klassikale processen en bewegingsvormen is de 3e gymles meer individueel gericht. De vorderingen tijdens de lessen worden na een periode van zes weken besproken met de ouder(s)/verzorger(s) van het kind. De eerste en laatste les van het 16 weken durende blok is het voor ouders toegestaan om een kijkje te komen nemen tijdens de les, zo kunnen zij de ontwikkeling volgen en betrokken zijn bij het proces.

Benieuwd hoe ouders en kinderen de vorige reeks hebben ervaren? Onderstaand hebben 2 ouders feedback gegeven over hun ervaringen omtrent de 3e gymles:

"Onze dochter vind het heel leuk, en wij zien dat ze minder houterig is en dat ze meer zelf vertrouwen heeft/krijgt. Ga zo door!!!"

"Mijn twee kinderen zitten op 3e gymles, vooral omdat ze met gym van school niet helemaal mee kunnen komen. De motoriek en evenwicht lijken wat achter te blijven. Een van de twee is ook wat terughoudend omdat hij wat bang en te voorzichtig is. Bij de 3e gymles bij Willem, is in de eerste plaats leuk voor ze om te sporten. Ze gaan er met plezier heen. Willem zorgt dat elk kind de oefeningen op zijn of haar niveau kan doen. Zonder er druk op te zetten gaat dat niveau voor elk kind omhoog. Alles komt aan bod: hoogte, evenwicht, kracht, bal spellen en meer. Sporten is weer leuk en ze krijgen er zelfvertrouwen van."

Heeft u vragen of opmerkingen omtrent deelname of overige informatie betreffende de 3e gymles kunt u deze ook te allen tijde aan contactpersoon Willem de Koning stellen via het contactformulier op deze site. Daarnaast kunt u ook informatie omtrent de 3e gymles verkrijgen binnen de organisatie van de school van uw kind. 

Wilt u uw kind(eren) aanmelden?, dit kunt u doen door onderstaande balken in te vullen.

U zult voor aanvang van de pilot een bevestiging en uitnodiging voor de lessen ontvangen in uw mailbox.