Lezing René Wormhoudt (conditie- en hersteltrainer van het NL elftal)

Lezing breed opleiden, ontwikkelen van sporters en Old Stars. 2 juli om 19.00 in sporthal Hofland.

Introductie

René Wormhoudt is een van de grondleggers van het ASM en van de innovatieve beweegaccommodaties als de Athletic Skills Track en de Skills Garden. Hij heeft 24 jaar ervaring met de jeugd en het eerste team van de AFC Ajax. In de jeugdopleiding heeft hij daar van 2005 tot 2012 de visie van het ASM neergezet en was van 2003 tot juli 2012 conditie- en krachttrainer van het eerste team. Daarnaast heeft hij ervaring in diverse andere sporten waaronder basketbal, handbal, zwemmen en American Football. René is ook fysiotherapeut en sinds 2012 onder diverse bondscoaches, de strength- & conditioning coach van het Nederlands elftal (KNVB).

Het ASM is een praktisch en wetenschappelijk onderbouwd talentontwikkelingsmodel voor de topsport, de breedtesport en ongeorganiseerde sport, het bewegingsonderwijs, de gezondheidszorg en de sector kunst en cultuur. De optimale ontwikkeling vindt plaats als alle partijen vanuit eenzelfde, gefundeerde visie werken, met de beweger centraal. Deze nieuwe manier van denken over bewegen is de basis van kwalitatieve beweegprogramma’s.

In plaats van alleen te kijken naar de smalle topsport, richt het ASM zich op alle bewegers, van elk niveau. Talentontwikkeling geldt voor iedere beweger. Een vroegtijdige eenzijdige belasting of specialisatie zorgt voor een grotere kans op blessures, overbelasting en uitval. Voor een gezonde en kwalitatieve ontwikkeling is het goed om zo veel mogelijk verschillende basisvaardigheden binnen sporten, spelvormen, oefenvormen en activiteiten te doen. Dit zorgt voor betere prestatiesminder blessuresmeer creativiteit en meer plezier in sport en bewegen.

| archief bekijken