Wandelen als medicijn

wandelen als medicijn bij de nationale diabetes challenge!

nationale diabetes challenge

Montfoort komt in beweging tijdens de Nationale Diabetes Challenge

ADFYS, de Buurtsportcoach en Wanda Wandelt slaan de handen ineen om gezamenlijk onder de vlag van de Open Club de Nationale Diabetes Challenge (NDC) 2019 te organiseren in Montfoort.

We nodigen mensen met diabetes en andere geïnteresseerden uit om vanaf 23 april 2019 wekelijks met ons te gaan wandelen op weg naar een betere gezondheid. 

De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes, maar bewegen is voor iedereen goed, dus ook mensen zonder diabetes zijn welkom. Natuurlijk houden we rekening met ieders niveau. In september wandelen we samen met alle deelnemers uit de rest van Nederland de finale op het Diabetes Challenge Festival in Den Haag. We denken dat iedereen dan zeker 5 km zal kunnen lopen. Sommigen gaan misschien zelfs voor 10, 15 of 20 km.

Op donderdag 18 april 2019 om 19:00 uur organiseren we een informatieavond over de Nationale Diabetes Challenge in Sint Joseph Montfoort. Iedereen die interesse heeft is welkom. Meld je aan voor de informatieavond door te mailen naar NDC@WandaWandelt.nl.

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en beweging. Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. De Bas van de Goor Foundation heeft met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat wandelen een effectieve behandeling is bij diabetes. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. De NDC helpt hen daarbij. Jaarlijks brengt de NDC duizenden mensen met diabetes in beweging om zo hun kwaliteit van leven te verbeteren.

Meer weten of meedoen? Kijk op www.nationalediabeteschallenge.nl/montfoortwandelt.

| archief bekijken